Vikten av att välja rätt säng för dig

Vi tillbringar genomsnittligt en tredjedel av vårt liv sovande i våra sängar. Vissa lite mindre än så, andra lite mer. Barn sover halva dygnet när de är riktigt små, och helst i varje fall 10 timmar när de blir lite större. Vi vuxna brukar sägas sova i vår säng ungefär 8 timmar om natten, men många av oss får inte ihop så mycket, utan håller oss kring 6-7 timmar. Några få klarar inte av dagen om de inte får sova 9 timmar, så vi är alla lite olika vad det gäller sömnbehov.

Av vikt för att de timmar vi sover också ska vara den där riktiga återhämtningen som vi behöver är att vi har en säng och framför allt en madrass som håller hög kvalitet. Vi ska med kärleksfull blick kunna betrakta vår säng och känna ett litet uns längtan även dagtid efter att bege oss in i drömmarnas land, så skön måste den vara. Eftersom vi tillbringar så mycket tid i vår säng är det klart att den förtjänar en del begrundan, för den spelar ju verkligen en stor roll.

Säng av bra sort är a och o för god sömn

En säng är en plats för rekreation

Det finns så många olika slags sängar att välja på så det är klart att vi i det närmaste blir prilliga när vi ska välja en ny säng. Försök att tänka efter redan på hemmaplan vad det är för slags säng du är ute efter. Är det ett varuhus för sängar och madrasser du ska uppsöka, eller tror du mer på att specialbeställa en futonmadrass och sedan köpa till en sängstomme? Litar du mer på den lokala möbelaffären än stora varuhus, eller kan du köpa en andrahands sängstomme och få tag på en lite dyrare madrass på en specialistaffär? Det finns många varianter att välja på när du ska hitta fram till den säng som passar dig allra bäst, men det är mödan värt när du väl är framme vid målet, för det finns ingenting som ger så hög livskvalitet som att varje dag vakna upp utvilad och klar i huvudet.